Wat is dry needling?

Dry needling Nijmegen is een behandelmethode waarbij een ‘’droge naald’’ in de spier(triggerpoint) wordt geprikt om deze te laten ontspannen. Na deze behandeling kun je weer gemakkelijker bewegen. Ik kom persoonlijk bij je langs om deze behandeling toe te passen. 

Wanneer wordt dry needling toegepast?

Dry needling Nijmegen wordt toegepast bij een triggerpoint (spierknoop) in de spier. De triggerpoint kan lokaal pijn en stijfheid in de spier geven. De pijn kan zich ook elders voordoen, dit wordt ook wel reffered pain genoemd. Hierbij ontstaat er bijvoorbeeld ‘lage rugpijn’ vanuit een bilspier. Dry needling van de bilspier kan dan snel effect hebben en de rugpijn doen verminderen.
Dry needling nijmegen

Klachten die nog meer voor kunnen komen bij een triggerpoint zijn:​

Dry needling kan op veel spieren worden toegepast: ​

Is dry needling pijnlijk?

Het inbrengen van de naald is bij dry needling niet pijnlijk. Als een triggerpoint wordt aangeprikt, spant de spier even kort aan. Dit geeft kortdurend een gevoel van kramp. Wanneer dry needling pijnlijk is, wordt de naald direct verwijderd. Dry needling is niet pijnlijk maar kan tijdens de behandeling een zeurend of zwaar gevoel geven binnen de spier.

Dry needling bijwerkingen

Dry needling heeft minimale bijwerkingen. Vaak voelt het gedeelte wat behandeld is vermoeid en of stijf aan, maar dat is meestal van korte duur. Wat kun je doen om zo min mogelijk last te krijgen van de dry needling bijwerkingen? · Eten voorafgaande de behandeling met dry needling. · Drink extra water voor en na de behandeling met dry needling.(dit zorgt voor goede afvoer van afvalstoffen welke vrijkomen als gevolg van een behandeling met dry needling) · Blijf in beweging dit geldt natuurlijk niet alleen na een behandeling met dry needling, maar zorgt er in dit geval voor dat de spieren minder stijf worden in de komende uren/dagen.

Dry Needling Nijmegen

Woon je in de regio Nijmegen en denk je dry needling nodig te hebben? Ik kom de zelfde dag nog bij je langs! Noëlle Nillessen Fysiotherapie STERK Sportieve groet,
zwanger-oefeningen.webp
Chat openen
Fysiotherapie Sterk
Hoi, kan ik je ergens mee helpen?