DRY NEEDLING

Wat is dry needling?

Dry needling Nijmegen is een behandelmethode waarbij een ‘’droge naald’’ in de spier(triggerpoint) wordt geprikt om deze te laten ontspannen. Na deze behandeling kun je weer gemakkelijker bewegen. Ik kom persoonlijk bij je langs om deze behandeling toe te passen. 

Dry needling nijmegen

Wanneer wordt dry needling toegepast?

Dry needling Nijmegen wordt toegepast bij een triggerpoint (spierknoop) in de spier.  De triggerpoint kan lokaal pijn en stijfheid in de spier geven. De pijn kan zich ook elders voordoen, dit wordt ook wel reffered pain genoemd. Hierbij ontstaat er bijvoorbeeld ‘lage rugpijn’ vanuit een bilspier.  Dry needling van de bilspier kan dan snel effect hebben en de rugpijn doen verminderen. 

Klachten die nog meer voor kunnen komen bij een triggerpoint zijn:

Dry needling kan op veel spieren worden toegepast:

Hulp bij dry needling

Dry needling van de bilspier en dry needling van de schouderspieren komen over het algemeen vaak voor. Lang in een zelfde houding zitten of staan zou hier mogelijk een oorzaak van kunnen zijn.  De schouder- en nekspieren kunnen een uitstralende pijn geven naar de arm of het hoofd, wat hoofdpijn kan veroorzaken. De bilspier kan uitstraling (reffered pain) geven naar de lage rug of been.

Dry needling Nijmegen : Niet hetzelfde als acupunctuur.
Bij klassieke acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden geurende lange tijd in het lichaam gezet.

Dry needling gebruikt eenzelfde soort naaldje, maar die is specifiek gericht op de triggerpoints in de spier die kort gestimuleerd worden.

Is dry needling pijnlijk?
Het inbrengen van de naald is bij dry needling niet pijnlijk. Als een triggerpoint wordt aangeprikt, spant de spier even kort aan. Dit geeft kortdurend een gevoel van kramp. Wanneer dry needling pijnlijk is, wordt de naald direct verwijderd. Dry needling is niet pijnlijk maar kan tijdens de behandeling een zeurend of zwaar gevoel geven binnen de spier.

Dry needling bijwerkingen
Dry needling heeft minimale bijwerkingen. Vaak voelt het gedeelte wat behandeld is vermoeid en of stijf aan, maar dat is meestal van korte duur. 
Wat kun je doen om zo min mogelijk last te krijgen van de dry needling bijwerkingen?

  • Eten voorafgaande de behandeling met dry needling.
  • Drink extra water voor en na de behandeling met dry needling.(dit zorgt voor goede afvoer van afvalstoffen welke vrijkomen als gevolg van een behandeling met dry needling)
  • Blijf in beweging dit geldt natuurlijk niet alleen na een behandeling met dry needling, maar zorgt er in dit geval voor dat de spieren minder stijf worden in de komende uren/dagen.
 

Wat gebeurt er daarna?
Je krijgt oefeningen en gerichte adviezen mee om de verbeterde situatie te behouden.

BODYSCAN

Klik op het lichaam waar je je klacht hebt en lees meer.

REVIEWS