Lichamelijke training

Wat is lichamelijke training?

Lichamelijke training is niks anders dan bewegen, sporten, gymmen. In de fysiotherapie wereld ook wel oefen- trainingstherapie/revalidatie genoemd, waarbij je meer inzoomt op een specifiek gewricht, specifieke spiergroep of aandoening. Lichamelijke training heb je met regelmaat nodig om je lichaam gezond, fit en sterk te maken én om het zo te houden.

Waarom is lichamelijke training nodig?

Dat we allemaal ouder worden is een feit. We willen immers allemaal een lang, gezond en gelukkig leven! Om alles uit het leven te kunnen halen is het belangrijk dat je energieniveau op peil is. En je lichaam sterk genoeg is om je dagelijkse activiteiten op een aangename manier vol te kunnen houden.

Voordelen van lichamelijke training

Deze 5 elementen van je lichaam kun je trainen

Lichaamstraining kun je doen op basis van de vijf grondmotorische eigenschappen ‘’CLUKS’’: Coördinatie, Lenigheid, Uithoudingsvermogen, Kracht, Snelheid. Deze zijn allemaal te beïnvloeden door training. Jong of oud, dik of dun, groot of klein je hele leven lang kun je ze verbeteren. Het gekke is: waarom poetsen we wel iedereen dag onze tanden? Om op lange termijn geen gaatje of rotte kiezen te krijgen. Waarom geven we ons lichaam niet elke dag een onderhoudsbeurt?

Bewust trainen

Iedere dag aandacht besteden aan lichamelijke beweging is net als je tanden poetsen, je voorkomt lichamelijk klachten o.a. stijve spieren, verminderde bloedcirculatie, krachtverlies, slijtage van gewrichten en sterker nog: je kunt chronische ziekte voorkomen. Iedereen is anders waardoor ook iedereen een andere manier van trainen nodig heeft. Ook niet geheel onbelangrijk wat vind je leuk en fijn om te doen. Het menselijk lichaam is zo makkelijk nog niet, dus ik ga je helpen om te begrijpen hoe dat van jou werkt.

Je lichaam sterk maken

Misschien heb jij wel krachttraining nodig om je rugspieren te versterken of cardiotraining om je uithoudingsvermogen op peil te brengen, zodat je weer beter kun fietsen of traplopen. Intervaltraining om je hormoonbalans en vetverbranding te stimuleren. Bij stijve spieren en gewrichten heb je misschien wel oefeningen nodig om soepel te blijven.

Met de juiste lichamelijke training en begeleiding zorg ik ervoor dat je weer klachtenvrij kunt bewegen en dat je in de toekomst zelf in staat bent om, net als tandenpoetsen, het je hele leven te blijven doen.

Chat openen
Fysiotherapie Sterk
Hoi, kan ik je ergens mee helpen?