Over Noëlle
Fysiotherapie STERK

Ik ben Noëlle Nillessen, een fysiotherapeut die het nét even op een andere manier aanpakt. Bij mij lig je namelijk niet veel op de behandeltafel, maar je gaat vooral zelf aan de slag. Dat doe je samen met mij, als je coach. Natuurlijk zorgen we eerst dat je klachten zo snel mogelijk minder worden. Maar daarna gaan we direct op zoek naar het achterliggende probleem en een duurzame oplossing. Dit doen we met een behandelplan dat helemaal op jou is afgestemd.

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen er zelf voor kan zorgen klachtenvrij te kunnen bewegen. Daar heb je alleen even de juiste kennis en technieken voor nodig. Het menselijk lichaam is zo makkelijk nog niet, dus ik ga je helpen om te begrijpen hoe dat van jou werkt. Zo  kun je in de toekomst zelf aan de slag met gezonde stappen, waardoor je klacht niet meer snel terug zal komen.

Ik vind het fijn om mensen een stukje aan de hand mee te nemen in dat proces, op zo’n manier dat ze het daarna zelf kunnen. Bij mij is de klant dus altijd eigenaar van het proces en ik zorg ervoor dat jij uiteindelijk in staat bent om het zelfstandig voort te zetten.

Wil je meer over mij weten, volg mij dan via instagram of lees hieronder verder..

Maar wie ben ik? De persoon achter STERK?

Ik zei het net al, ik ben Noëlle Nillessen: fysiotherapeut, personal trainer, sportmasseur en leefstijl coach.

Al mijn hele leven ben ik in beweging. Als klein meisje werd ik door mijn ouders op gymnastiek en zwemles gezet, waarna een turncarrière volgde. Ik trainde gemiddeld 8 uur per week. Dat vroeg wilskracht, doorzettingsvermogen en discipline.

Tijdens deze turncarrière ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met een fysiotherapeut. Ik was van de evenwichtsbalk gevallen en ik had mijn ellenboog gebroken. De artsen vertelden mij dat ik geopereerd moest worden en dat het nog maar de vraag was of ik nog ooit een handstand zou kunnen maken. Als jong meisje met passie voor de sport ben ik begonnen aan mijn revalidatietraject. Ik moest en zou ooit weer die handstand kunnen.

Mijn geduld werd op de proef gesteld. Mijn wilskracht, doorzettingsvermogen en vooral mijn gedachten om niet op te geven, hebben mij geholpen om beter te worden. Ik mocht toen een tijdje niet turnen, maar wel zwemmen. Hierdoor ben ik zelfs sterker teruggekomen, want een paar jaar later stond ik op het NK turnen. Toentertijd keek ik erg op naar de fysiotherapeut die mij behandeld heeft. Mede hierdoor is mijn fascinatie voor het menselijk lichaam, beweging en fysiotherapie begonnen.

Na mijn middelbare school ben ik de sport opleiding CIOS gaan doen in Arnhem, waar ik mij specialiseerde in turntrainster, sportmasseur, zwemdocent en fitness trainer. In 2011 ben ik begonnen met het geven van turntraining en sportmassages.  Door het geven van trainingen werd ik me bewust van mijn rol als coach.  Elke sporter had weer een andere aanpak nodig om tot een hoger niveau te komen of om het plezier te behouden. Daarbij heb ik geleerd dat het niet altijd gaat om meer kunnen, beter presteren of in een hogere klasse komen. Het gaat om bewegen, persoonlijke ontwikkeling, zelfvertrouwen, fysiek en mentaal sterker worden, angsten overwinnen en plezier maken! Dat zijn in mijn ogen de drijfveren om gezond en fit te worden of te blijven.

In 2016 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de hogeschool van Utrecht en ik heb inmiddels vijf jaar ervaring in het werkveld. Ik heb me verder verbreed als leefstijlcoach. Ik wil mensen helpen naar een gezondere levenswijze, of je nu klachten hebt of dat je je gewoon fitter wil voelen. Ik ben ervan overtuigd dat je zelf prima in staat bent om op eigen kracht voor je lichaam te zorgen.

Chat openen
Fysiotherapie Sterk
Hoi, kan ik je ergens mee helpen?