Hoe kan houdingstherapie mij helpen?

Met houdingstherapie kun je gezondheidsproblemen voorkomen en verhelpen.
Een slechte houding kan namelijk zorgen voor een groot aantal gezondheidsproblemen, waarvan je je misschien nog niet bewust van bent dat je slechte houding de oorzaak is..

10 voorbeelden van gezondheidsproblemen die kunnen ontstaan door een slechte houding : 

Bewustzijn van een juiste houding creëren

Komt het je bekend voor? Uren lang werken in dezelfde houding, of jaren dezelfde beweging moeten maken tijdens je werk of hobby. Maar denk ook eens aan je dagelijkse activiteiten zoals het gebruik van de smartphone (let maar eens op de houding van je partner/kind), het boodschappen doen, je kind tillen of even lekker bankhangen.. Door de routine in ons dagelijks leven slijten bepaalde houdingspatronen erin die we liever niet hebben. Vaak wordt de invloed op onze gezondheid hiervan over het hoofd te zien. Terwijl het juist zo belangrijk is! Door met houdingstherapie onze houding te begrijpen en hierdoor lichaamsbewustzijn te creëren kun je je gezondheid verbeteren op een manier waarvan je niet dacht dat je het nodig had.
Hoe kan houdingstherapie mij helpen

Wat is houdingstherapie?

Bij houdingstherapie wordt vaak meteen gedacht aan het houdingsaspect, je rug mooi recht houden. (als ik een euro zou krijgen voor iedere keer dat mn moeder tegen me zei “loop eens rechtop joh!”..) Maar houdingstherapie is echt zoveel meer dan alleen je rug (of in mijn geval, de stem van mn moeder). Houdingstherapie onderzoekt de oorzaken van onevenwichtigheden in je houding en biedt hierop gerichte oefeningen en technieken om de houding en beweging weer terug in balans te brengen. Deze onevenwichtigheden kunnen ontstaan door bindweefsel, spieren, gewrichten of doordat je misschien wel een bewegingsbeperking hebt?

Houdingstherapie brengt je lichaam terug in balans

Doordat het lichaam met houdingsproblematiek weer terug in balans wordt gebracht, zullen klachten verminderen. Houdingsproblematiek is er niet alleen als je al last hebt, maar het werkt ook preventief om onder-of overbelasting te voorkomen.

Hoe gaat dat nou in zijn werk die houdingstherapie?

Met behulp van testen maak ik een uitgebreide analyse van de huidige houding en het bewegingspatroon. Welke spieren zijn zwak? Welke spieren gespannen? Welke gewrichten worden beperkt in hun beweging?

Om samen een zo goed mogelijk resultaat te kunnen behalen met de therapie is het belangrijk om een behandelplan voor houdingstherapie op maat te maken.

Dit doe ik door bij jou aan huis te komen, of op locatie (werk/sportclub). Door jou te observeren op de plekken waar jij het meeste bent, kan ik jouw houding en beweging het beste analyseren. Zo krijg je het beste advies om eventueel je houding of misschien wel je omgeving aan te passen.

Samen aan de slag

zwanger-oefeningen.webp
Samen gaan we aan de slag met het versterken van de zwakke spieren, stretchen van de zwakke spieren het mobiliseren van gewrichten om de bewegingsvrijheid te verhogen. Spieren spelen namelijk een belangrijke rol in houdingstherapie. Als jij je spieren op de juiste manier traint, zal je houding veranderen en creëer je als het ware je eigen korset. Wat ik vaak zie, is dat houdingstherapie mensen ook zelfverzekerder maakt. Dit werkt ook weer door in je mindset, super fijn! Therapie voor een juiste lichaamshouding is een van de belangrijkste therapieën, maar het is wel iets van de lange adem. Je moet er veel tijd in stoppen om resultaat te behalen, maar.. je hebt dan wel het meest duurzame resultaat!
Chat openen
Fysiotherapie Sterk
Hoi, kan ik je ergens mee helpen?